Aikuisen naisen matka kohti elämänsä kuntoa osa 4. Ruokavalio

Ruoka ja oikea ruokavalio, tuo ihana aihe, josta on kautta-aikojen kiistelty. Aika helposti saa hetkessä kunnon väittelyn aikaan, kun keskustellaan ihmisten ruokavalioista. Mielestäni jokainen saa syödä juuri niin kuin haluaa, jos se tuottaa hyvän ja energisen olon.

No mitä minä sitten syön, kun tavoitteenani on elämäni paras kunto. Maitorahkaa, kanaa ja riisiä ja mahdollisimman vähä rasvaisia ruokia? No en todellakaan. Olen kyllä kokeillut erilaisia diettejä ja ohjelmia, ja lähes koko aikuis-ikäni olen vältellyt tuota kauheaa paholaista, RASVAA. Mutta en enää, sillä nykyään noudatan ketogeenistä ruokavaliota.

Kyllä ketogeenistä ruokavaliota, tuota tämän hetken kauheaa ja tappavaa ruokavaliota, joka eri tiedotusvälineissä on murskattu ja väitetty erittäin vaaralliseksi.

Miksi olen tämän ruokavalion valinnut? No ihan siistä syystä, että ennen tätä voin huonosti, vatsa oli jatkuvasti kipea, jatkuva nälkä ja kiukunpuuskat ja sokerihimo vallitsivat omaa oloa. Vatsani oli kipeä vaikka olin gluteenittomalla ja maidottomalla, mutta se ei auttanut. Lopulta päätin, että kokeillaan tätä ketogeenistä. Alku innostus oli kova ja olo helpottui, vatsa ei enää ollut kipeä, mutta en ollut valmistautunut kunnolla, sokerista en halunnut luopua millään. Niinpä repsahdin ja yritin taas alusta, kunnes taas repsahdin. Mittasin lähes kaikki ruoat mitä söin ja stressasin aivan liikaa kaikesta ja söin aivan liikaa maitotuotteita, ja niistä kehoni meni huonoon tilaan. Lopulta päätin luovuttaa ja syytin ruokavaliota liian tiukaksi, vaikka syy oli omassa itsessäni. En ollut miettinyt mitään ennen kuin lähdin eikä oma mieli ollut valmis. Niinpä hedelmät ja sokeri palasivat elämääni.

Jatkoin kuitenkin muuten puhtaampaa syömistä ja välttelin tärkkelyspitoisia ruokia. Sillä pidin kuitenkin ketogeenisen ruokavalion tuomasta hyvästä olosta ja syömiskertojen vähenemisestä. Ja onhan ketogeenisen ruokavalion ruoat vaan niin paljon paremman makuisia, ainakin minusta. Ja pikkuhiljaa omalla painollaan elintapani siirtyivät kohti ketogeenistä ruokavalioon takaisin. Siinä auttoi myös oma tahto päästä irti sokerista. Kirjoitinkin vuoden alussa, että haluan olla syömättä sokeria.

Nyt olen ollut täysin ketogeenisellä ruokavaliolla helmikuun alusta ja olo on todella huikea. Olen oppinut kuuntelemaan omaa kehoani ja ruokkimaan sitä paremmin. Ei enää suuria määriä maitotuotteita vaan rasvaa muista lähteistä kuten avokadosta, oliiviöljystä ja kookosöljystä. Energiaa riittää, nälkäkiukut on poissa, eikä vatsavaivoja ole. Syön 3 ateriaa päivässä ja pyrin pätkäpaastoamaan 12-16 tuntia joka päivä. Mutta en ota paineita, jos joskus ei olekaan pätkäpaastoa juuri ollenkaan. Mietin, että “mitä sitten”.

Yleisesti puhutaan ja oletetaan, että kun elää ketogeenisesti niin silloin ei jaksa treenata. Voin sanoa, että tällä syömällä rasvaa jaksaa treenata todella hyvin. Se on kyllä totta, että muutaman ensimmäisen viikon ketogeenisen aloittaessa energiat on vähän alhaalla eikä silloin välttämättä kannata treenata kovaa. Onhan se elimistölle suuri muutos, kun energia tulee ihan eri lähteestä kuin ennen. Ja kyllä alussa tulee myös huono olo, jos ei pidä elektrolyyteistä huolta ja usein iskee ns ketoflunssa. Se kyllä onneksi menee ohi ja siihen auttaa luuliemi, puhdas suola, magnesium, kalium ja lepo.

Tämä elintapani aiheuttaa suuria tunteita lähipiirissäni ja olenkin saanut kuulla, että sinun tulee syödä hiilareita, kun treenaat niin paljon. Kuinka kauan olet tuolla Dietillä? Ja kyllä tuo vielä päättyy huonosti. Parasta on se, että jokainen kokee oikeudekseen arvostella minun valintaani vaikka en arvostele muiden valintoja. En minäkään käy huutamassa toisen vieressä, että miksi ihmeessä sinä syöt tuota suklaata, pullaa tai karkkia. Kunnioitan jokaisen omaa valintaa, joten toivon kunnioitusta myöskin omaa elintapaani kohtaan.

Jos sinua yhtään kiinnostaa tämä ketogeeninen ruokavalio kannustan sinua kokeilemaan sitä, voit vaikka yllättyä. Seuraamalla ig tai FB tiliäni ketoforlifefi, voit myös löytää insiraatiota tai näet millaisia ruokia minä syön.

No mites mun treenit on sujuneet, noh ei aivan tavoitteiden mukaan. Vatsatauti jylläsi ja muut kiireet aiheuttivat huom.yleinen säätäminen ja sähläys sen, että salilla tuli käyty kerta viikossa ja joogaakin muutaman kerran. Mutta tätä kuluvaa viikkoa olen suunnitellut paremmin, joten jospa minustakin tulisi vielä se antisäätäjä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *