Hulavanne – Kannattaako sitä hommata?

Hulavanne pinkki/musta

Kaikillahan meillä oli lapsuudessa hulavanne. Se muovinen kapine, jota oli niin hauska pyörittää ja kisailla kavereiden kanssa kuka jaksaa kauiten. Nyt tämä hauska leikkiväline on muutettu painotetuksi hulavanteeksi, joka on aikuisille suunnattu treeniväline, ja vielä erittäin tehokas.

Hulavannetreenin avulla harjoitat tehokkaasti vatsalihaksia, kehität kehonhallintaa, sekä pääset pitämään hauskaa treenatessa. Päivittäin vain 15 minuuttia ja senttejä lähtee vyötäröltä taatusti. Treenata voi vaikka tv:tä katsoessa, helppoa ja näppärää.

Mitä tutkimukset sanovat?

Helsingin yliopisto on tehnyt äskettäin tutkimuksen, jossa koehenkilöt pyörittivät 1,5 kilon painoista hulavannetta. Tutkimukseen osallistui 55 ylipainoista henkilöä. Hulavannetta pyörittäneiden keskivartalon rasvamäärä pieneni ja lihasmassa kasvoi merkittävästi. Kuuden viikon tutkimusjakson aikana hulavannetta pyöritettiin noin 13 minuuttia päivässä ja tulokset olivat huikeita. Vyötärönympärys pieneni hulavanteen pyörittämisen ansiosta keskimäärin kolme senttimetriä. Joillakin koehenkilöillä muutos oli suurempi, jopa 8 senttimetriä kuudessa viikossa. Samassa tutkimuksessa havaittiin, että hulavannetreeni on tehokkaampaa kuin kävely.

Hulailusta voi saada apua vatsarasvan pienentymisen ja selkäkipujen vähentymisen lisäksi myös turvotukseen. Hulaamista voi harrastaa kotona itsekseen, ryhmäliikuntatunneilla tai vaikkapa liikuntateknologiapeleissä.

Hulavanne treeniin ehdottomia plussia ovat:

  • aloitus kynnys on matala, voit tehdä treenin kotona mihin aikaan tahansa
  • Hankintakustannukset ovat pienet
  • Hulavanteen pyörittäminen on tyylivapaata, tapoja on monenlaisia.
  • Kun perusliike on hallussa saa treeniä muokattua millaiseksi vain haluat ja hulavanteella saa treenattua myös jalka ja käsilihaksia
  • Treeniohjeita löytyy helposti ja nopeasti

Minun näkökulmani

Pakkohan se oli myös itse kokeilla miltä tuntuu treenata painotetulla hulavanteella. Perusliike oli helppo, mutta painava hula tuntui kyllä aluksi jopa hieman epämiellyttävältä. Ensimmäisellä kerralla jaksoin treenata noin 5 minuuttia ja sen jälkeen oli pakko luovuttaa. Seuraavana päivänä vatsalihakset olivat niin kipeät, ettei treeniä voinut edes harkita. Sitä seuraavana päivänä menikin jo 7 minuuttia. Treeni määrät kasvoivat hyvin viikon aikana ja viikon lopulla jaksoin jo 10 minuuttia treenata. Huomasin vatsalihasten kipeytymisen lisäksi myös, että selkä oli paremman oloinen. Yllätys oli myös suuri, kun viikon jälkeen mittasin oman vyötärön ympäryksen ja siitä oli hävinnyt 2 cm. Treenaaminen oli hauskaa ja omat lapsetkin innostuivat hulaamaan. Hulailu onnistui helposti työpäivän päätteeksi tv:n ääressä. Tästä tuli kyllä oma suosikki treenimuoto, ainakin toistaiseksi 😉

Tilaa oma hulavanteesi täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *