Vastuskuminauha nostaa kotitreenin seuraavalle tasolle – katso ohjeet

Bella Heat Vastuskuminauha medium keskiraskas

Viime aikoina yhä useammat asiakkaat ovat lähestyneet minua saman kysymyksen kera – miten treenata tehokkaasti kotona? Kuntosali saattaa olla monelle lihasmassaa tai -voimaa tavoittelevalle treenaajalle kuin toinen koti, mutta aina sinne ei syystä tai toisesta pääse.

Asiaa ei kannata kuitenkaan jäädä harmittelemaan, sillä helpon mutta tehokkaan koko kehon treenin voi tehdä näppärästi vaikka kotona, työpaikalla, pienessä hotellihuoneessa, puistossa… siis periaatteessa ihan missä tahansa! Kunnosta voi huolehtia kotona myös ilman kalliita ja tilaa vieviä laitteita – tähän suosikkitreeniin tarvitset ainoastaan vastuskuminauhan, jonka avulla saa sopivaa vastusta lämmittelyyn, venyttelyyn ja itse treeniin. Näppärä vastuskuminauha vie tilaa saman verran kuin älypuhelin, eli se mahtuu varmasti mukaan myös matkoilla.

vastuskuminauhat
Vastuskuminauhat ovat kuntosali omassa pikku pussissa.

Vastuskuminauha on halpa, tehokas ja pieni treeniväline, jota voisi kutsua jopa taskukokoiseksi kuntosaliksi. Parasta on se, että se tarjoaa haastetta kaikille ikään ja kuntotasoon katsomatta. Jumppakuminauha on myös erittäin nivelystävällinen vaihtoehto ja loistava valinta silloin, kun tavoitteena on kehittää lihasten kestävyyttä ja kehonhallintaa.

Vastuskuminauha – helppo ja nopea treeni koko kropalle

Liikkuminen on tärkeää olosuhteista riippumatta, joten haluaisin antaa seuraavaksi muutaman mainion vinkin koko kropan tehotreeniin vastuskuminauhan avulla. Jotta saat sopivan vastuksen jokaiseen liikkeeseen, suosittelen hankkimaan muutaman eri vahvuisen kuminauhan. Esimerkiksi tämä 5 vastuskuminauhan setti sisältää kaiken, mitä tarvitset tehokkaaseen kotitreeniin.

Kuminauhatreenissä on hyvä keskittyä jarruttamaan palautusliikettä – joustava kuminauha lisää vastusta myös tähän vaiheeseen ja tarjoaa siten lihaksille uudenlaisia ärsykkeitä.

vastuskuminauha liikkeet
Vastuskuminauhoilla treenaat koko kropan tehokkaasti

Alakroppa

Vastuskuminauha sopii loistavasti jalka- ja pakaralihasten vahvistamiseen. Hyvää vastusta tarjoava renkaan muotoinen jumppakuminauha tekee vaikkapa tavallisesta lantionnostosta huomattavasti tehokkaamman. Aloittelija voi valita kevyen vastuksen, ja raskas vastus tarjoaa haastetta kokeneemmallekin treenaajalle. Kokeile seuraavia liikkeitä vastuskuminauhan kanssa:

  • Kyykky – aseta vastuskuminauha jalkojen ympärille polven yläpuolelle. Ota haara-asento ja laskeudu kyykkyyn. Keskity siihen, että jalkojen asento pysyy hyvänä koko liikkeen ajan.
  • Lantionnosto – aseta vastuskuminauha jalkojen ympärille polven yläpuolelle. Asetu selinmakuulle polvet koukussa ja nosta lantio ylös.
  • Jalan loitonnus – asetu kylkimakuulle ja pujota vastuskuminauha nilkkojen tai reisien ympärille. Nosta päällimmäinen jalka suorana ylös.
  • Maastaveto – aseta vastuskuminauha jalkapohjien alle ja pidä siitä kiinni käsin. Pidä jalat suorina koko liikkeen ajan.

Yläkroppa

Vastuskuminauhaa käytetään usein apuna fysioterapiassa hartianseudun tai olkapäiden vaivoja hoidettaessa, mutta raskaampi nauha tarjoaa kunnon haastetta myös koville treenaajille. Vahvista yläkropan lihaksia esimerkiksi seuraavilla liikkeillä:

  • Kulmasoutu – pujota vastuskuminauha ranteiden ympärille. Pidä kädet suorina ja nojaa hieman eteenpäin. Tee hallittu soutuliike vetämällä molempia käsiä takaviistoon.
  • Ojentajapunnerrus – pidä kiinni kuminauhasta molemmin käsin niin, että käsivarret ovat koukussa rinnan päällä. Paina toinen käsi alas sivulle.
  • Hauiskääntö – aseta vastuskuminauha jalkapohjien alle. Ota nauhasta kiinni joko yhdellä tai kahdella kädellä ja koukista käsi/kädet.

Vatsalihakset

Mitäpä olisi treeni ilman vatsoja? Jumppakuminauha tuo hyvää lisähaastetta myös vatsalihasliikkeisiin.

Katso tästä alta video, missä näytetään vastuskuminauhaliikkeiden tekniikat:

Miten valita sopiva vastuskuminauha?

Vastuskuminauhoja on tarjolla monessa eri muodossa, värissä ja vahvuudessa. Näistä väri on tietenkin ainoastaan kosmeettinen seikka, joka tavallisesti auttaa käyttäjää erottamaan eri vahvuiset kuminauhat toisistaan. Mutta mitä kannattaa ottaa huomioon vahvuutta ja muotoa valittaessa?

Vastus

Useimman treenaajan tarpeisiin paras vaihtoehto on hankkia setti, joka sisältää useamman vastuskuminauhan. Tämä takaa sen, että jokaiseen liikkeeseen löytyy juuri sopiva vastus. Monet asiakkaani ovat tykästyneet erityisesti näihin Bella Heat vastuskuminauhoihin – setti sisältää 5 vastuskuminauhaa erittäin kevyestä 4,5 kg vastuksesta aina erittäin raskaaseen 18 kg vastukseen saakka, eli jokainen saa takuulla sopivasti haastetta kotitreeneihin.

Bella Heat vastuskuminauhat
Bella Heat – vastuskuminauhat

Muoto

Kuten sanottu, jumppakuminauhoja on tarjolla myös eri muodoissa. Yksinkertaisimmillaan vastuskuminauha on päistä avoin suora nauha, josta sitten pidetään käsin kiinni harjoittelun aikana. Tällaisen nauhan voi myös kietoa vaikkapa sopivan pylvään tai ovenkahvan ympäri sopivan asennon löytämiseksi.

Toinen yleinen ja suosittu versio on kumilenkin muotoinen vastuskuminauha. Lenkki on helppo kietoa vaikkapa polvien tai ranteiden ympärille, jolloin siitä ei tarvitse aktiivisesti pitää kiinni. Näiden lisäksi saatavilla on myös suoria vastuskuminauhoja, joiden molemmissa päissä on erilliset kahvat.

Hauskoja treenihetkiä!

Nyt on hyvä aika ottaa kaikki irti kotitreeneistä – kaiva siis vastuskuminauha esiin kaapin perukoilta tai hanki kunnon setti vastuskuminauhoja. Tilaa tästä Lifeturnin supersuositut Bella Heat vastuskuminauhat niin pääset aloittamaan harjoittelun tuossa tuokiossa – meillä on aina todella nopea toimitus!

kotitreeni vastuskuminauhalla
Kaikki irti kotitreeneistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *