Verkkokauppaostojen palautus

Verkkokauppamme tuotteiden ostaminen on täysin turvallista ja riskitöntä. Kuluttaja-asiakas tekee ostokset 14 päivän avokaupalla, jolloin kaikilla ostetuilla tuotteilla on 14 vuorokauden vaihto- ja palautusoikeus. 

Voit palauttaa ostamasi tuotteen, joka on samassa kunnossa kuin ostohetkellä ja saat rahasi takaisin. Palautuksen mukana tulee olla kaikki alkuperäisessä tuotepaketissa olleet osat ja varusteet. Myös mahdolliset kaupanpäällistuotteet tulee palauttaa.

Toimi näin:

  1. Täytä tuotepalautuslomake
  2. Mene postin palautussivuille:  https://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/palautapaketti
  3. Syötä tilauksesi lähetystunnus (JJFI-koodi) kenttään, joka löytyy “1. Palauta Helposti-koodilla mihin tahansa Postin automaattiin tai postiin.” – palautustavan alta. Lähetystunnuksesi on lähetetty sähköpostiisi, kun tilaus lähetettiin sinulle.
  4. Pakkaa tuotteet huolellisesti niiden omiin alkuperäispakkauksiinsa. Tuotteiden lähetykseen voit käyttää muutakin kuin alkuperäistä pahvilaatikkoa – tärkeintä on, että tuotteet on hyvin suojattu. 
  5. Kirjoita pakettiin selvästi:

HELPOSTI KOODI, jonka sait postilta.

Lifeturn Oy

Samulinkatu 12

37120 Nokia

 

6. Vie paketti postin toimipisteeseen ja pyydä postista lähetyksen seurantatunnus (JJFI-koodi) siltä varalta että lähetyksen kulkua täytyy seurata. Asiakas vastaa palautuslähetyksestä, näin siirrät vastuun postille.

Palauta ohut ja kevyt lähetys jättämällä se kirjelaatikkoon. Jos palautettava lähetys on alle 3 cm paksu ja painaa alle 2 kg, voit jättää sen kirjelaatikkoon.

7. Hyvitämme palauttamiesi tuotteiden hinnan, kun olemme vastaanottaneet ja käsitelleet palautuksesi. Saat vahvistuksen sähköpostitse, kun palautuksesi on rekisteröity onnistuneesti.