Piikkimatto auttaa kipuun, stressiin ja jumeihin – katso 4 käyttötapaa

Nainen rentoutuu

Kärsitkö usein päänsäryistä, niska- ja hartiaseudun kivuista tai lihasjumeista? Ovatko jalkasi kylmät tai turvonneet? Viekö stressi yöunet? Vai kaipaatko kenties keinoa vähentää sitkeää selluliittia?

Apu näihin ja moniin muihin vaivoihin voi löytyä helpommin kuin uskotkaan.

Piikkimatto on tehokas, monipuolinen ja edullinen itsehoitoväline, jonka terveysvaikutukset perustuvat perinteiseen kiinalaiseen hoitomuotoon, akupunktioon. Helppokäyttöinen piikkimatto tarjoaa apua muun muassa erilaisiin kiputiloihin, stressiin ja päänsärkyyn, joten kyseessä on todella monikäyttöinen tuote.

Piikkimaton ja -tyynyn käyttäminen on helppoa, mutta moni ei tunnu tietävän, mistä aloittaa. Niinpä haluan nyt jakaa neuvoja ja käytännön ohjeita – lue tästä opas piikkimaton käyttöön ja ryhdy nauttimaan sen tarjoamista terveyshyödyistä jo tänään.

piikkimatto ja piikkityyny
piikkimatto ja piikkityyny

1. Selkäkipuun

Selkäkivun lievittäminen on ehkä kaikkein yleisin syy käyttää piikkimattoa. Maton tiheään asetellut pienet piikit tehostavat verenkiertoa ja stimuloivat kehon akupunktiopisteitä, joten se voi tarjota erinomaisen tehokasta apua monenlaisiin kiputiloihin.

Selkäkivun hoitaminen piikkimatolla on helppoa:

 • Aseta piikkimatto tasaiselle alustalle, esimerkiksi lattialle.
 • Istuudu piikkimaton reunalle ja laskeudu hitaasti makuuasentoon maton päälle.
 • Jos kipu on alaselässä, nosta jalkasi koukkuun tai aseta tyyny polviesi alle.
 • Makaa piikkimatolla mukavassa asennossa noin 20 minuuttia.
 • Nauti rentoutuneesta, virkistyneestä ja energisestä olosta.

Huomaa, että piikkimaton piikit ovat teräviä, joten maatessa on tärkeää asettaa kehon paino matolle tasaisesti. Jos piikit tuntuvat liian teräviltä, voit pitää paidan päällä – parhaat tulokset saa kuitenkin käyttämällä piikkimattoa paljasta ihoa vasten.

2. Piikkimatto ja piikkityyny niska- ja hartiakipuun

Mikäli kärsit usein niskakivuista, kannattaa valita sekä piikkimaton että -tyynyn sisältävä setti. Muotoiltu piikkityyny tekee niska- ja hartiaseudun kivun ja jumien hoitamisesta helppoa, ja sen piikit on aseteltu huolellisesti juuri tämän alueen akupunktiopisteitä ajatellen.

Näin hoidat niska- ja hartiaseudun kipuja piikkityynyllä:

 • Asetu selinmakuulle tasaiselle alustalle tai istu esimerkiksi mukavassa nojatuolissa. Voit maata piikkimatolla tehostaaksesi vaikutuksia tai käyttää halutessasi pelkkää piikkityynyä.
 • Aseta piikkityyny niskasi taakse ja etsi asento, jossa se tuntuu mukavalta.
 • Käytä piikkityynyä 20–40 minuuttia.
piikkimatto ja piikkityyny
piikkimatto ja piikkityyny

3. Stressiin ja ahdistukseen

Piikkimatto rentouttaa kehoa, mutta sen vaikutukset kantavat myös pintaa syvemmälle – akupisteitä stimuloiva matto laukaisee jännitystä ja auttaa samalla myös lievittämään stressiä ja vähentämään ahdistusta. Voit rauhoittaa mieltäsi kätevästi samalla kun hoidat vaikkapa selkäkipua – ota vain tueksi ohjattu meditaatioharjoitus.

Stressin ja ahdistuksen hoito piikkimatolla onnistuu seuraavasti:

 • Käytä piikkimattoa samalla tavalla kuin selkäkivun hoidossa.
 • Kun olet löytänyt mukavan asennon, sulje silmäsi ja hengitä syvään.
 • Käytä apuna ohjattua meditaatio- tai rentoutusharjoitusta, kuuntele rauhoittavaa musiikkia tai toista mindfulness mantraa – valitse itsellesi sopivin keino.
 • Käytä piikkimattoa vähintään 30 minuuttia tai kunnes tunnet olosi rauhalliseksi.

Suosittelen kokeilemaan tätä myös illalla ennen nukkumaanmenoa, sillä rentoutuminen ja mahdollisten kipujen ja jumien helpottuminen auttavat kohentamaan myös unenlaatua.

4. Piikkimatto terveyden- ja kauneudenhoitoon

Piikkimatto tehostaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa, parantaa hapenottokykyä ja vastustuskykyä sekä laskee verenpainetta, eli sillä on monia erilaisia terveysvaikutuksia koko kehon alueella. Voit kohdentaa akupunktiohoidon vaikutuksia ongelma-alueelle helposti vaihtelemalla asentoa piikkimatolla tai ottamalla avuksi muotoillun piikkityynyn.

Piikkimaton avulla voi edistää kauneutta ja terveyttä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

 • Jalkojen verenkierron tehostaminen – auttaa kylmiin jalkoihin tai turvotukseen tehostamalla ääreisverenkiertoa. Tämä onnistuu parhaiten niin, että istut mukavasti vaikkapa sohvalla tai matolla ja asetat piikkityynyn lattialle jalkapohjiesi alle. Kun jalkapohjasi tottuvat piikkeihin, voit myös seisoa piikkimaton päällä tehokkaamman vaikutuksen aikaansaamiseksi.
 • Unettomuuden hoito – piikkimatto lievittää ahdistusta ja auttaa rentoutumaan, joten sen käyttäminen edesauttaa terveellisiä yöunia. Käytä piikkimattoa vähintään 30 minuuttia ennen nukkumaanmenoa saadaksesi parhaan avun.
 • Päänsäryn ja migreenin hoito – niskalihasten jumien hoitaminen piikkimatolla auttaa vähentämään päänsärkyjä, mutta myös esimerkiksi jalkapohjien akupisteiden stimulointi piikkityynyn avulla voi osaltaan auttaa ehkäisemään migreenikohtauksia.
 • Selluliitin poisto – säännöllinen piikkimaton käyttö voi auttaa myös vähentämään tai poistamaan selluliittia. Tämän vaikutuksen takana on verenkierron ja aineenvaihdunnan paikallinen stimulointi, eli jokaista ongelma-aluetta tulee hoitaa piikkimatolla tai -tyynyllä 15–30 minuuttia päivässä.

Kuten huomaat, piikkimatto on ehkä kaikkein monipuolisin itsehoitoväline, ja siitä voi olla apua moneen eri vaivaan. Hanki itsellesi Lifeturnin piikkimatto ja -tyyny ja koe niiden terveyshyödyt itse – lukemattomat asiakkaani ovat löytäneet näistä apua jopa sitkeisiin kiputiloihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *