Polvituki – enemmän suorituskykyä, vähemmän kipua

Kärsitkö sinäkin kipeistä, jäykistä tai turvonneista polvista? Erilaiset polven alueen vaivat ovat yleisiä suomalaisten keskuudessa, ja ne voivat koskettaa ihan ketä tahansa. Polvi saattaa kipeytyä vaikkapa kovan urheilun aiheuttaman rasitusvamman tai iän mukanaan tuoman nivelrikon vuoksi. Kivut saattavat haitata paitsi liikkumista ja urheilua, myös ihan jokapäiväistä elämää. Näiden vaivojen oikeaoppinen hoito on tärkeää, mutta ehkä vieläkin tärkeämpää on niiden ennaltaehkäisy ja varhainen kuntoutus.

Monet asiakkaani ovat epäröineet salille lähtemistä, juoksemista tai jopa liikuntaa ylipäänsä herkästi kipeytyvien polvien takia. Lievää polvikipua on kuitenkin helppo hoitaa ja ehkäistä ihan kotikonstein, eikä sen takia tarvitse välttämättä jättää treenejä väliin. Jo varhaisessa vaiheessa kannattaa ottaa avuksi laadukas polvituki – ja tässä postauksessa pureudun tarkemmin siihen, kuinka polvitukea käytetään, mihin se auttaa ja miten sinäkin voit hyötyä siitä.

Polvituki parantaa suorituskykyä

Ihan ensimmäisenä mainittakoon, että polvituesta on erinomaista hyötyä jo silloin, kun polvi ei ole kipeä. Kompressiokankaasta valmistetut polvituet nimittäin lisäävät suorituskykyä parantamalla verenkiertoa sekä lämmittämällä ja tukemalla polven alueen lihaksia. Kompressio auttaa myös pitämään polvinivelen asennon ja liikeradan vakaina, mikä helpottaa liikkumista ja ehkäisee vammoja.

Sanoisin, että kunnon polvituki on loistava lisä lajiin kuin lajiin – se tukee painonnostajan polvea raskailla painoilla kyykätessä, tarjoaa kaivattua tukea sähly- tai jalkapallokentän vauhdikkaissa käänteissä ja tukee kestävyysurheilijan polvia kilometri toisensa jälkeen. Polvituen kompression ansiosta lihaksiin kulkeutuu enemmän happea, joten jaksat kauemmin eivätkä maitohapotkaan kiusaa yhtä herkästi.

Monet asiakkaani ovat kertoneet saavuttaneensa parempia tuloksia lisättyään polvituet treenivarustukseensa, eikä ihme – kun tuki on kunnossa eikä polvikipua tarvitse pelätä, on helppo juosta nopeammin, nostaa enemmän tai hypätä korkeammalle.

Polvituki edesauttaa palautumista ja kuntoutumista

Treenin jälkeen täytyy tietenkin palautua, ja polvituki on erittäin hyödyllinen apuväline myös tässä kohtaa. Kompressio auttaa vähentämään mahdollista turvotusta ja kipua tehokkaasti, joten palautuminen nopeutuu ja helpottuu.

Omat suosikkini, Lifeturn LTK10 polvituet, on valmistettu mukavasta kompressiokankaasta, joka on juuri sopivan napakkaa – näiden polvitukien erityinen 3D-kompressio tukee hyvin, muttei kuitenkaan kiristä liikaa. Kyseinen materiaali myös pitää muotonsa eikä löysty kovassakaan käytössä, mikä on erittäin tärkeää jatkuvan tuen takaamiseksi.

polvituki

Ominaisuuksiensa ansiosta tämä polvituki sopii jopa kokopäiväiseen käyttöön, joten se on loistava valinta silloin, kun kaipaat mukavaa, hyvin paikallaan pysyvää ja helposti vaatteiden alle mahtuvaa polvitukea, jota voi käyttää niin urheillessa kuin arjen askareissakin.

Milloin kannattaa käyttää polvitukea?

Kuten sanottu, polvituki sopii moneen urheilulajiin ja tarkoitukseen. Valitettavan moni ottaa polvituen käyttöönsä vasta vamman tai loukkaantumisen jälkeen, mutta siitä on itse asiassa erinomaista hyötyä jo paljon aiemmin – parhaassa tapauksessa ja oikein käytettynä polvituki voi jopa ennaltaehkäistä polven alueen ongelmia.

Polvituki sopii loistavasti muun muassa seuraaviin urheilulajeihin:

 • Painonnosto – tukee polvea esimerkiksi raskaiden kyykkyjen aikana
 • Juoksu – sopii kaikille pikajuoksijoista maratoonareihin ja parantaa suorituskykyä
 • Palloilulajit – salibandy, koripallo, jalkapallo ja muut vauhdikkaat lajit voivat rasittaa polvea, joten polvituesta on paljon apua

Toisaalta polvituki auttaa myös arjessa silloin, kun polveen on jo ehtinyt tulla vaurioita:

 • Polvivammat – muun muassa venähdykset ja rasitusvammat voivat aiheuttaa kovaakin kipua, johon polvituki voi auttaa.
 • Nivelreuma – nivelten kuluminen tuo mukanaan kipua ja turvotusta. Kompressiomateriaalista valmistettu polvituki auttaa hillitsemään oireita arjessa.
 • Väljä polvi – tukee polven oikeaa asentoa ja liikerataa.
 • Ylipaino – myös ylipaino voi altistaa polvikivuille. Polvituki auttaa ehkäisemään kipua ja mahdollistaa liikkumisen myös pienen kivun kanssa.

Valmistaudu siis mahdollisiin vaivoihin hyvissä ajoin ja ota laadukkaat polvituet osaksi treenivarustustasi jo ennen kuin kipuja ilmenee. Ja jos polvesi reistailee jo, saatat saada polvituesta paljon apua. Täältä löydät Lifeturnin erittäin suositut Lifeturn LTK10 polvituet.

3 thoughts on “Polvituki – enemmän suorituskykyä, vähemmän kipua

 1. Pingback: Kuinka ehkäistä, hoitaa ja hidastaa polven nivelrikkoa? - Lifeturn

 2. Seija says:

  Kiitos nopeasta toimituksesta ja loistavista polvi tuista. Nämä ovat niin näppärät verrattuna aiempiin joissa oli tarranauhoja.
  Minulla on nivelrikko, joka polvissa on tosi tuskallinen välillä. Leikkausindikaatiot eivät täyty ja sitä odotellessa polvitukien käyttö on ehdoton parannus päivään.
  Haluan myös mainita jumppapallosta, selkäleikkauksen jälkeen , aina kun se enää oireilee, jumppapalolla istuminen ja siinä voimistelu on parasta hoitoa selälleni.näissä asioissa valveutunut fysiterapeutti sen salaisuuden minulle opetti. Suosittelen molempia ja kaikille.

 3. Jyri Virtanen says:

  Polvituki yllätti minut . Työpäivän aikana en edes huomannut polvi ongelmaani missä todettu kulumaa heti ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien . SUOSITTELEN !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *